Ivo Kouwenhoven - Dirigent leerlingenorkest

Ivo Kouwenhoven werd geboren op 5 april 1972 te Rotterdam. Al op jonge leeftijd werd hij door zijn opa, die zijn hele leven amateurmuzikant is geweest, enthousiast gemaakt voor de blaasmuziek. Na 2 jaar blokfluitles te hebben gehad van zijn moeder, werd hij op zijn 9e lid van de Oud-Beijerlandse muziekvereniging “Harmonie” (een fanfarekorps) waar hij cornet ging spelen.

Na 2 HaFa examens te hebben behaald ging hij na de lagere school muziek studeren aan de “Mavo voor Ballet en Muziek” en later aan de “Havo voor Muziek en Dans”.In 1996 is hij afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium met als hoofdvak hoorn.

Momenteel is hij werkzaam als docent en dirigent van verschillende muziekverenigingen en werkt hij sinds 1997 als vaste componist voor “Tierolff Muziekcentrale”. Zijn uitgaven zijn veelal gericht op het jeugdorkest en worden met succes door geheel Europa en de USA verkocht. Inmiddels heeft hij ook een eigen uitgeverij, Himalaya music. Als componist is Ivo autodidact.

Najaarsconcert "Hope"

za 09 juni: 14:00 uur
Kastanjelaan 50 - Ridderkerk

“SponsorKliks,

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!