Jos den Boer - dirigent Harmonieorkest

Jos den Boer (1961 Oud-Beijerland)Jos den Boer begon zijn muzikale loopbaan bij de plaatselijke muziek vereniging “de Bazuin” waar hij les kreeg van Alex Zwijgers en Martin van de Merwe.

Na het behalen van zijn VWO diploma ging hij studeren aan het Rotterdams Conservatorium bij Pieter Gouderjaan (hoorn) en Jaap Koops (directie). Hij behaalde daar de diploma’s docerend musicus hoorn; uitvoerend musicus hoorn en Ha-Fa directie.

In 1982 werd Jos aangesteld als hoornist bij de Koninklijke Militaire Kapel te Den Haag. Na de reorganisatie binnen de militaire muziek in Nederland, werd hij in 2006 aangesteld als hoornist bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso te Assen. Daarnaast speelt hij in het Belgische orkest Il Novecento en remplaceert hij als hoornist bij diverse symfonieorkesten. Tevens is Jos werkzaam als dirigent en docent. Momenteel is Jos dirigent bij Harpe Davids Ridderkerk en Bfo Da Capo Heinenoord. Als docent is en was hij verbonden aan diverse muziekscholen en muziekverenigingen. Ook fungeert hij regelmatig als jurylid bij solistenconcoursen. Sinds 1996 is hij examinator/gecommitteerde voor landelijke muziekexamens bij muziekscholen en andere muziekopleidingen.

D-examen Alexander Schipper
vr 08 juni: 20:00 uur
Farel Lyceum, Kastanjelaan 50, Ridderkerk

Vrienden van Concert