Harmonieorkest

Het Harmonieorkest bestaat uit muzikanten die bij voorkeur hun HaFaBra B-diploma hebben behaald of hoger. Samen wordt gewerkt aan op een goed niveau uitdagende stukken spelen in een ontspannen sfeer. Binnen het Harmonieorkest hebben de volgende instrumenten in diverse stemmingen een plek:

We proberen voor iedereen aantrekkelijke en uitdagende muziek te spelen. Hiermee bedoelen we dat het niet alleen leuk moet zijn om de muziek te spelen, maar ook zeker om naar te luisteren. Met uiteenlopende optredens brengen we een divers repertoire ten gehore voor een uiteenlopend publiek. Zo spelen we klassieke (harmonie)werken, maar ook film- en musicalmuziek. Daarnaast staan er vanuit onze christelijke achtergrond regelmatige religieuze of koraalmatige werken op de lessenaar. Met deze brede insteek spreken wij een groot publiek aan en wordt onze medewerking gevraagd bij bijvoorbeeld Veteranendag, Dodenherdenking en Koningsdag. Maar ook onze eigen concerten zijn divers en veelzijdig ingericht. Denk hierbij aan spetterende concerten in samenwerking met andere artiesten of bijvoorbeeld een koor. Daarnaast begeleiden we een aantal keer per jaar een kerkdienst, bijvoorbeeld met Pasen of Kerstmis. 

Het is mogelijk lid te worden van het Harmonieorkest. Wie kan laten blijken over voldoende vaardigheden te beschikken kan mee komen spelen op een van de instrumenten die past binnen het Harmonieorkest. Eventueel kan eerst gevraagd worden voor te spelen - een soort auditie te doen - waaruit opgemaakt kan worden dat het niveau voldoende is. De dirigent speelt hierbij een beslissende rol. 

Minder ervaren muzikanten kunnen beginnen in het leerlingenorkest. Vanuit deze orkesten kan dan eventueel later worden doorgestroomd naar het Harmonieorkest. Het halen van minimaal HaFaBra B-diploma wordt gestimuleerd. Doorstromen naar het Harmonieorkest gebeurt in overleg met de dirigenten van beide orkesten.

Het Harmonieorkest staat onder leiding van Jos den Boer.

Wie belangstelling heeft om met het Harmonieorkest mee te gaan spelen kan op maandagavond langskomen tijdens onze wekelijkse repetitie van 19.30 uur t/m 22.00 uur. Harpe Davids repeteert aan de Kerkweg 80 in Ridderkerk. Ook kunt u meer informatie aanvragen of contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Agenda

Login

Sponsorkliks

“SponsorKliks,