Leerlingenorkest

Het leerlingenorkest is de kweekvijver van het Harmonieorkest. De leerlingen krijgen hier de kans om met leeftijdgenoten en aangepast op hun niveau zich op een leuke manier te oefenen in het samenspel. Al heel snel na het starten van muzieklessen is het mogelijk om mee te komen spelen.

Het leerlingenorkest staat onder enthousiaste leiding van Patrick van Leeuwen.

De leerlingen worden gestimuleerd om aan de muziekschool het HaFaBra-onderwijs te volgen en de daarbij behorende diploma's te halen. Deze opleiding staat garant voor kwalitatief goed muziekonderwijs, waarmee ook het niveau van het Harmonieorkest gewaarborgd kan worden.

Als leerlingen hebben laten zien dat ze voldoende vaardig zijn op hun instrument dan mogen ze stage gaan lopen bij het Harmonieorkest. Een keer per maand mogen ze dan op maandag met het Harmonieorkest meespelen en krijgen ze de kans om kennis met hen te maken en te ervaren hoe het is om in zo'n groot orkest samen te spelen. Als er optredens zijn die zich daar voor lenen dan mogen de stageleerlingen ook (gedeeltelijk) meespelen.

Na het behalen van het HaFaBra-B-diploma (voor de meeste instrumenten geldt dit) en het laten blijken van voldoende vaardigheden kan de leerling doorstromen naar het Harmonieorkest. Dit gebeurt in overleg met de dirigenten van beide orkesten.

Ouders en (potentiële) leerlingen zijn altijd van harte welkom om op dinsdagavond van 18:00 uur tot en met 19.00 uur in het verenigingsgebouw aan de Kerkweg 80 in Ridderkerk. Ook kunt u voor meer informatie contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In het leerlingenorkest zijn de volgende instrumenten in de diverse stemmingen welkom om lid te worden

Begeleiding paasdienst
zo 01 april: 09:30 uur
Goede Herderkerk - Seringenstraat 1 - Ridderkerk

Koningsdag
vr 27 april: 00:00 uur
Koningsplein Ridderkerk

Dodenherdenking
vr 04 mei: 19:40 uur
Begraafplaats Rusthof, Lagendijk 50, Ridderkerk

Anjercollecte Prins Bernhard Cultuurfonds
ma 14 mei: 08:00 uur
Heel Ridderkerk

Vrienden van Concert
za 09 juni: 14:00 uur
Kastanjelaan 50 - Ridderkerk

Ridderkerkse Veteranendag
za 23 juni: 14:00 uur
Koningsplein, centrum Ridderkerk

Laatste repetitie voor de zomervakantie (HO)
ma 09 juli: 19:30 uur
Verenigingsgebouw Kerkweg

Laatste repetitie voor de zomervakantie (LLO)
di 10 juli: 18:00 uur
Verenigingsgebouw Kerkweg

Himalaya festival in Zevenbergen
za 27 oktober: 00:00 uur
Zevenbergen

Eiland IJsselmonde Festival
za 03 november: 10:00 uur

“SponsorKliks,

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!