Slagwerkgroep

Eigenlijk is niets zo fijn als slaan en tikken op allerlei voorwerpen en daarmee samen ritmes te trommelen. Het is ontzettend leuk om te zien hoe zelfs de jongste kinderen al ritmegevoel hebben en in staat zijn om een heleboel herrie om te toveren in muziek. En dat is ook gelijk het doel van de slagwerkgroep. 

Al vanaf heel jonge leeftijd is het mogelijk om aan te sluiten bij de slagwerkgroep. Onder de enthousiaste leiding van Ivo Kouwenhoven, die naast dirigent ook componist en arrangeur is van muziek speciaal voor deze groep, gaan de slagwerkleerlingen op avontuur. Een muzikaal avontuur, waarbij niet alleen de gebruikelijke slagwerkinstrumenten, zoals trommels worden gebruikt. In het verleden is er ook al niet zuinig 'getrommeld' op helmen, stoelen, tafels en dergelijke. 

Na het behalen van het HaFaBra-B-diploma (voor de meeste instrumenten geldt dit) en het laten blijken van voldoende vaardigheden kan de leerling doorstromen naar het Harmonieorkest. Dit gebeurt in overleg met de dirigenten van beide orkesten.

Vind je dit leuk of ziet u uw kind dit doen. Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom langs op dinsdagavond in ons verenigingsgebouw Kerkweg 80 in Ridderkerk. De slagwerkgroep repeteert daar iedere week van 16.45 uur t/m 17.15 uur. 

 

 

 

Agenda

Filmconcert
za 01 december: 20:00 uur
Ridderkerk

Kerstfeest in de buurt
wo 19 december: 00:00 uur


Login

Sponsorkliks

“SponsorKliks,